top of page

De Mensen 
Achter LXD.

Volg onze reis waarbij Learning Experience Design vanuit een pril begin uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

Maarten, Henna, Niels en Lieke
Background white fade

Bouwen aan een wereldwijde  LXD Community!

Wat begon als een idee, groeide uit tot een wereldwijde ontwerpmethode. Als pioniers in learing experience design willen we het goede voorbeeld geven en beginnende LX designers over de hele wereld ondersteunen.

Sinds 2001 gebruiken we onze ontwerpersinzichten, vaardigheden, methoden en tools om unieke ontwerpen te creëren.

Ontwerpen is onze passie en het fundament van learning experience design.

Ontwerp
Achtergrond

Bij Shapers hebben we uitgebreide ervaring in onderwijs. Als docenten aan verschillende universiteiten en trainers in het bedrijfsleven.

Ons doel is om leerlingen te helpen hun doelen te bereiken.

Onderwijs
Achtergrond

Door het combineren van onze creatieve ontwerpaanpak met onze expertise op het gebied van leren, werd LXD geboren. Een nieuwe ontwerpdiscipline die de manier waarop we leren vormgeeft.

We bouwden een brug van design naar de educatieve wereld.

LXD, een nieuwe
ontwerp discipline
LXD Boek in een hand

Het LXD Book is Uit!

"This is learning experience design" is geschreven en geïllustreerd door de eigenaar van Shapers, Niels Floor. In dit boek legt Niels uit wat LXD is, hoe het werkt en waarom het belangrijk is. Koop je exemplaar vandaag nog!

Ontmoet Het Team.

Leuk je te ontmoeten! Wij zijn de mensen van Shapers en we willen je graag beter leren kennen. Dit zijn onze verhalen, wat is jouw verhaal?

Lieke Bremer portrait
Lieke Bremer

Learning Experience Developer

Als je een leerervaring ontwerpt, moet deze ook intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. Mijn doel is om altijd het juiste medium voor je leerlingen te bieden en zodanig te ontwikkelen.

Naast Shapers heb ik een passie voor sociale rechtvaardigheid en werk ik bij een archief dat de missie heeft om verborgen geschiedenis zichtbaar te maken. Plus, ik hou van dansen. Of het nu een latin dans is zoals salsa of meer upbeat zoals afrobeat.

Lieke Bremer portrait
Henna de Koning

Project & Office Manager

Bij Shapers maken we nooit twee keer hetzelfde! Als projectleider geniet ik van de samenwerking met mijn collega's bij Shapers en onze klanten tijdens dit creatieve proces.

Thuis wandel ik graag met onze hond in het bos en ga ik graag om met familie en vrienden.

Lieke Bremer portrait
Niels Floor

Oprichter & LXD-pionier

Ik geloof dat het ontwerpen van leerervaringen een verschil kan maken in het leven van lerenden en de wereld om hen heen. Daarom ben ik gedreven om LXD wereldwijd toe te passen, te onderwijzen en te promoten.

Kunst speelt een belangrijke rol in mijn leven. Niet alleen als ontwerper en kunstliefhebber, maar ook als muzikant en vechtsporter. Het is net zo inspirerend en lonend om kunst te ervaren als om het te creëren.

Niels als spreker op uw volgende evenement? Bezoek nielsfloor.com

Lieke Bremer portrait
Rosalin Kerssies

Learning Experience Designer

Ik vind het belangrijk om gebruiksvriendelijke producten te ontwerpen die een impact hebben op de gebruiker. Door leerervaringen te ontwerpen, kan ik echt een verschil maken voor lerenden.

Naast het ontwerpen kun je me vaak in de bioscoop vinden om allerlei films te zien of op een terras met mijn vrienden.

Lieke Bremer portrait
Maarten van Broekhoven

Lead Designer

Leren is een fundamentele menselijke behoefte. Ik streef ernaar om dat potentieel te benutten door aantrekkelijke en motiverende leerervaringen te creëren, waarbij ik me laat inspireren door games.

Als ik niet aan het ontwerpen ben, kun je me vinden op de camping met mijn vrouw en twee jongens. Maar zelfs midden in de rust van de natuur kan ik het niet laten om naar mijn schetsboek te grijpen.

Lieke Bremer portrait
Wesselien de Groot

Illustrator & Animator

Voor onze leerervaringen maak ik illustraties en animaties. Om de ervaring aantrekkelijk te maken voor de gebruiker, of omdat een beeld de boodschap beter kan overbrengen dan tekst.

Na de kunstacademie, waar ik leerde schilderen en tekenen, ben ik steeds meer digitaal gaan werken.

Ontmoet De Trainers.

Maak kennis met onze toegewijde freelance trainers, de ruggengraat van onze online Learning Experience masterclass programma's. We werken al vele jaren met hen samen. 

Placeholder man
Anne van Egmond

Trainer

Something here.

Placeholder man
Katharina Herzog

Trainer

Something here.

Placeholder man
Annemiek Osinga

Trainer

Something here.

Placeholder man
​YuenYen Tsai

Trainer

Something here.

Ontmoet De Devs.

Onze freelance developers vormen de basis van onze uiteenlopende projecten, of het nu gaat om web-, app- of gameontwikkeling. Met hun jarenlange ervaring brengen ze onze ontwerpen naadloos tot leven.

Placeholder man
Sander Falise

Web Developer

Als we webgebaseerde leerervaringen ontwerpen, is Sander onze go to developer.

Placeholder man
Ron Valstar

Front-End Developer

Ron is een kalme en wijze front-end tovenaar die met gemak complexe webapplicaties maakt.

Placeholder man
Wijnand van Tol

Game Developer

We bellen Wijnand als we een wild spelidee hebben dat in Unity moet worden gebouwd.

Placeholder man
Kom erbij!

Freelance Developer

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste trainers voor onze LXD-trainingen. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op.

Verder praten?

Genoeg over ons, laten we praten over jouw geweldige idee, intrigerende vraag of grote uitdaging. We horen graag van je.

Praten?

Leer LXD!

Ben jij een leerprofessional die betere leerervaringen wil ontwerpen? Wij bieden je alles wat je nodig hebt.

Trainingsaanbod

Shapers is al meer dan tien jaar onze partner en zorgen voor een soepele en oprechte samenwerking. Yoleo, hun creatie, is een hit bij kinderen die moeite hebben met lezen.

Wendy

Dedicon

Het was een geweldige samenwerking. Shapers luisterde naar onze behoeften en daagde ons uit om na te denken. Hierdoor werden obstakels overwonnen en bleef de eenvoud van het spel behouden.

Dave

Veilig Verkeer Nederland

Doe mee aan de online LXD course

Kaarten

LXD.org

Bezoek LXD.org voor alles over LXD. Het staat vol met waardevolle bronnen die je helpen aan de slag te gaan en je LX design skills te vergroten.

LX Canvas

Ontdek de meest gebruikte tool voor het ontwerpen van leerervaringen: het Learning Experience Canvas. Het is een krachtig hulpmiddel dat gratis te gebruiken is.

LXD Boek

Wil je meer leren over LXD? Lees dan het boek "This is learning experience design - What it is, how it works and why it matters."

LXD Events

Doe mee met wereldwijde LXD fans tijdens onze maandelijkse meet ups en onze jaarlijkse learning experience design conferentie: LXDCON.

We zijn gepassioneerd over alles wat LXD te bieden heeft en willen dat jij er ook van profiteert. Daarom bieden we nuttige LXD tools waarvan iedereen kan genieten!

Ontdek onze LXD Tools

Werken Met Shapers,
Hoe Werkt Dat?

Verfrissend

Onze klanten waarderen onze open benadering van Learning Experience Design (LXD). We benaderen elk project met een frisse blik, omarmen het unieke karakter en komen met verrassende oplossingen.

Verrassend

Ons open-minded LXD-proces levert consequent innovatieve en onverwachte oplossingen op. Klanten zijn aangenaam verrast door de leerervaringen die we leveren.

Toegewijd

We leggen de lat voor onszelf en onze klanten steeds hoger om uitzonderlijke leerervaringen te garanderen. Door het unieke karakter van elk project te omarmen, streven we naar innovatie en houden we de lat hoog.

Samenwerken

We werken samen met onze klanten en cursisten. Samenwerking is essentieel voor het bereiken van de best mogelijke leerervaringen en vereist inspanning en input van beide partijen. Gelukkig is het ook een plezierig en lonend proces!

Empathisch

We zijn empathisch naar onze klanten toe en hebben een passie voor het benutten van het leerpotentieel. Dit drijft ons om te luisteren en te observeren, waardoor we leerervaringen kunnen ontwerpen die aanslaan en lerenden effectief betrekken.

Visionair

Door onze verfrissende, verrassende, betrokken, collaboratieve en empathische aanpak realiseren we onze visie om de standaard van leerervaringen wereldwijd te verhogen. Laten we samen leren verbeteren!

Nou, het wordt anders, dat is zeker! We zijn zo gepassioneerd over LXD dat we de lat van leerervaringen hoger willen leggen voor onze klanten en zelfs wereldwijd. Laten we samen leren verbeteren!

Verfrissend

Onze klanten waarderen onze open-minded benadering van Learning Experience Design (LXD). We benaderen elk project met een frisse blik, omarmen het unieke karakter en komen met verrassende oplossingen.

Verrassend

Ons open-minded LXD-proces levert telkens weer innovatieve en onverwachte oplossingen op. Klanten zijn aangenaam verrast door de leerervaringen die we leveren.

Toegewijd

We leggen de lat voor onszelf en onze klanten steeds hoger om uitzonderlijke leerervaringen te garanderen. Door het unieke karakter van elk project te omarmen, streven we naar innovatie en houden we de lat hoog.

Samenwerken

We werken samen met onze klanten en leerlingen. Samenwerking is essentieel voor het bereiken van de best mogelijke leerervaringen en vereist inspanning en input van beide partijen. Gelukkig is het ook een plezierig en lonend proces!

Empathisch

We leven mee met onze klanten en hebben een passie voor het ontdekken van het leerpotentieel. Dit drijft ons om te luisteren en te observeren, waardoor we leerervaringen kunnen ontwerpen die aanslaan en leerlingen effectief betrekken.

Visionair

Door onze verfrissende, verrassende, betrokken, collaboratieve en empathische aanpak verwezenlijken we onze visie om de kwaliteit van leerervaringen wereldwijd te verhogen.

Schets van een hoed met confetti
Lieke en Maarten spelen een bordspel
Maarten en Wesselien aan het ontwerpen
Stapel met LXD Boeken
Niels en Maarten
bottom of page