top of page
Wereldbol

De Pioniers van
Learning Experience Design

Shapers gelooft in de kracht van ervaringen om leren naar een hoger niveau te tillen. Daarom ontwerpen we leerervaringen, bieden we trainingen aan en promoten we LXD wereldwijd.

Background white fade

Alles wat we leren komt voort uit ervaringen. Laten we ze onvergetelijk maken.

Shapers is een internationaal gerenommeerd ontwerp- en trainingsbureau voor learning experience design, gevestigd in Utrecht.

We voorzien onze klanten van een breed scala aan ontwerpen op maat, waaronder e-learnings, bordspellen, mobiele games, (web)apps, (online) trainingen en leerplatformen. Hoe kunnen we jou helpen?

Verras jouw doelgroep met een geweldige leerervaring die perfect aansluit op hun doelen en behoeften.

Maatwerk LX Design

LXD  Diensten

We bieden hooggewaardeerde fysieke, online of gemengde LXD-trainingsprogramma's voor bedrijven, universiteiten, NGO's en particulieren.

Train met de pioniers van LXD en breng je ontwerpvaardigheden (of die van je team) naar een hoger niveau.

LXD Training

Trainingsaanbod

Ben je enthousiast over LXD? Wij ook! Daarom is Shapers de drijvende kracht achter LXD.org en organiseren we LXDCON, de jaarlijkse conferentie over learning experience design.

Sluit je aan bij duizenden learning experience design fans in onze wereldwijde LXD community.

LXD Community

LXD.org

Verder praten?

Genoeg over ons, laten we praten over jouw geweldige idee, intrigerende vraag of grote uitdaging. We horen graag van je.

Praten?

Leer LXD!

Ben jij een leerprofessional die betere leerervaringen wil ontwerpen? Wij bieden je alles wat je nodig hebt.

Trainingsaanbod

Shapers is al meer dan tien jaar onze partner en zorgen voor een soepele en oprechte samenwerking. Yoleo, hun creatie, is een hit bij kinderen die moeite hebben met lezen.

Wendy

Dedicon

Het was een geweldige samenwerking. Shapers luisterde naar onze behoeften en daagde ons uit om na te denken. Hierdoor werden obstakels overwonnen en bleef de eenvoud van het spel behouden.

Dave

Veilig Verkeer Nederland

LXD.org

Bezoek LXD.org voor alles over LXD. Het staat vol met waardevolle bronnen die je helpen aan de slag te gaan en je LX design skills te vergroten.

LX Canvas

Ontdek de meest gebruikte tool voor het ontwerpen van leerervaringen: het Learning Experience Canvas. Het is een krachtig hulpmiddel dat gratis te gebruiken is.

LXD Boek

Wil je meer leren over LXD? Lees dan het boek "This is learning experience design - What it is, how it works and why it matters."

LXD Events

Doe mee met wereldwijde LXD fans tijdens onze maandelijkse meet ups en onze jaarlijkse learning experience design conferentie: LXDCON.

We zijn gepassioneerd over alles wat LXD te bieden heeft en willen dat jij er ook van profiteert. Daarom bieden we nuttige LXD tools waarvan iedereen kan genieten!

Ontdek onze LXD Tools

Doe mee aan de online LXD course

Kaarten

Verken onze Beste Leerervaringen.

Elk ontwerp dat we maken is anders omdat geen enkele leerling, klant of situatie hetzelfde is. Als gevolg daarvan is elke leerervaring uniek: van boeiende e-learning en krachtige leerplatformen tot serious (board) games en slimme apps. Hier zijn drie casestudies van onze favoriete projecten.

Projects on laptop

Traditionele e-learning voor bedrijven over belangrijke maar droge onderwerpen omzetten in aantrekkelijke leerervaringen.

E-learning voor bedrijven

Case Study

Projects on laptop

Yoleo is een online gameplatform dat het lezen van boeken leuk maakt voor kinderen met dyslexie en andere leesproblemen.

Yoleo

Case Study

Projects on laptop

Een creatief bordspel waarbij basisschoolkinderen hun schoolomgeving nabouwen en oplossingen tekenen voor verkeersgevaren.

Waar is het Gevaar?

Case Study

Wil je meer zien? Bekijk ons complete portfolio met veelzijdige leerervaringen!

bottom of page