top of page

Maatwerk 
LX Designs.

We ontwerpen een breed scala aan verrassende leerervaringen, van bordspellen tot e-learning en van online leerplatformen tot theater.

Ons Beste Werk

We ontwerpen nooit twee keer dezelfde leerervaring. Waarom? Omdat geen enkele leerling, klant of project identiek is. Verschillende omstandigheden vereisen verschillende ontwerpen. Het resultaat is dat elke leerervaring uniek is en varieert van aantrekkelijke e-learning en krachtige leerplatformen tot serious games en slimme apps. Hier zijn drie case studies van onze favoriete projecten.

Traditionele e-learning voor bedrijven over belangrijke maar droge onderwerpen omzetten in aantrekkelijke leerervaringen.

E-learning voor bedrijven

Case Study

Yoleo is een online gameplatform dat het lezen van boeken leuk maakt voor kinderen met dyslexie en andere leesproblemen.

Yoleo

Case Study

Een creatief bordspel waarbij basisschoolkinderen hun schoolomgeving nabouwen en oplossingen tekenen voor verkeersgevaren.

Waar is het Gevaar?

Case Study

Bekijk onze andere projecten

Wheelie Pop is een mobiel spel dat tienerhersenen traint om hun smartphone-impulsen te weerstaan tijdens het fietsen.

Wheelie Pop

Re-integreren in de maatschappij is moeilijk en frustrerend voor ex-gedetineerden. De Bleep app helpt hen om hun doelen te stellen en te bereiken.

Gegamificeerde re-integratie app

De betekenis, het mengen en de perceptie van kleur ervaren door middel van verhalen en activiteiten.

E-learning ervaring

Een coöperatief spel met improvisatietheater dat tieners aan het praten krijgt over het gevoelige onderwerp van jonge mantelzorgers.

Bordspel met theater

Wij Ontwerpen, Trainen en Delen.

Wij zijn geen gewoon ontwerpbureau. Als ontwerpers, trainers en pioniers willen wij het goede voorbeeld geven en onze expertise delen.

Games

Ontwerp

Ontwerpen

Train

Delen

Shapers is al meer dan tien jaar onze partner en zorgen voor een soepele en oprechte samenwerking. Yoleo, hun creatie, is een hit bij kinderen die moeite hebben met lezen.

Wendy

Dedicon

Het was een geweldige samenwerking. Shapers luisterde naar onze behoeften en daagde ons uit om na te denken. Hierdoor werden obstakels overwonnen en bleef de eenvoud van het spel behouden.

Dave

Veilig Verkeer Nederland

LXD.org

Bezoek LXD.org voor alles over LXD. Het staat vol met waardevolle bronnen die je helpen aan de slag te gaan en je LX design skills te vergroten.

LX Canvas

Ontdek de meest gebruikte tool voor het ontwerpen van leerervaringen: het Learning Experience Canvas. Het is een krachtig hulpmiddel dat gratis te gebruiken is.

LXD Boek

Wil je meer leren over LXD? Lees dan het boek "This is learning experience design - What it is, how it works and why it matters."

LXD Events

Doe mee met wereldwijde LXD fans tijdens onze maandelijkse meet ups en onze jaarlijkse learning experience design conferentie: LXDCON.

We zijn gepassioneerd over alles wat LXD te bieden heeft en willen dat jij er ook van profiteert. Daarom bieden we nuttige LXD tools waarvan iedereen kan genieten!

Ontdek onze LXD Tools

Verder praten?

Genoeg over ons, laten we praten over jouw geweldige idee, intrigerende vraag of grote uitdaging. We horen graag van je.

Praten?

Leer LXD!

Ben jij een leerprofessional die betere leerervaringen wil ontwerpen? Wij bieden je alles wat je nodig hebt.

Trainingsaanbod

Doe mee aan de online LXD course

Kaarten

bottom of page