top of page
Niels Floor portrait image

Niels Floor
LXD pionier

Get to know Niels Floor, the visionary designer, who coined the term learning experience design in 2007 and has been leading the field ever since.

Background white fade

Mijn Missie.

Learning Experience Design wereldwijd verspreiden en het leven van lerenden verbeteren door een creatieve, holistische en empathische ontwerpdiscipline toe te passen, te onderwijzen en te promoten.

Niels Floor speaking at an event
Niels Floor with his book on Times Square New York
Niels Floor speaking in Stavanger, Norway
Niels Floor smiling at his book launch

Over Niels.

Niels' werk slaat een brug tussen design en leren. Als auteur, spreker, trainer, docent en ontwerper is hij een drijvende kracht binnen in het vakgebied  learning experience design. Hij is de eigenaar van Shapers, een internationaal ontwerp- en trainingsbureau. Als docent geeft hij les aan Tulane Univeristy in New Orleans en gaf hij  les op meerdere Nederlandse hogescholen. Met het creëren van het Learning Experience Canvas, het organiseren van LXDCON en het oprichten van LXD.org, bedient hij de wereldwijde LXD-gemeenschap.

Auteur

In zijn boek "This is Learning Experience Design" legt Floor uit wat LXD is, hoe het werkt en waarom het belangrijk is. Gepubliceerd door Pearson / Peachpit  in 2023 en wereldwijd verkrijgbaar.

Spreker

Na meer dan vijftien jaar pionieren op het gebied van LXD heeft Niels veel verhalen te vertellen. Hij deelt graag zijn expertise en inspireert publiek over de hele wereld.

Trainer

Niels wil anderen inspireren om de best mogelijke leerervaringen te ontwerpen. Daarom bieden hij en zijn trainers toonaangevende LXD-trainingen LXD training aan op locatie en online.​

Ontwerper

Als eigenaar van LXD-bureau Shapers, ontwerpen Niels en zijn team memorabele leerervaringen voor klanten die meer verwachten dan standaardoplossingen. Lees meer op Shapers.nl.

The book This is Learning Experience Design by Niels Floor

Het LXD Boek is Uit!

Niels' eerste boek  "This learning experience design" behandelt LXD mindsets, methodes, vaardigheden, tools: alles wat je nodig hebt om te slagen. Je gaat stap voor stap door elke fase van het LXD proces, LXD-proces, van inleidende vragen en ideeën tot gericht ontwerponderzoek, en van prototyping tot definitief ontwerp. Het bevat 's werelds meest gebruikte LXD-tool, het Learning Experience Canvas, samen met belangrijke tools zoals persona's, empathy maps en ervaringskaarten.

Contact Henna de Koning
Scribbled text: Hi I'm Henna, how can I help you?

Niels Floor.com wordt mogelijk gemaakt door Shapers. Vind meer informatie over Learning Experience Design op LXD.org

© 2024 by Niels Floor.com / Shapers

Neem contact op.

Niels Floor on brown background

Laat ons weten wat Niels voor jou kan betekenen! We horen graag jouw verhaal en werken samen om van jouw evenement, training of ontwerp een succes te maken.

Europalaan 500 (DotSlash)
3526 KS Utrecht
Nederland

Aarde

Ik wil graag een mogelijkheid bespreken voor Niels om

LXD Talks.

Op evenementen over de hele wereld houdt Niels zijn publiek bezig met inspirerende verhalen over learning experience design. Zijn unieke perspectief als de "vader van learning experience design" staat garant voor een memorabele sessie.

De kracht van ervaring

We hebben allemaal onvergetelijke ervaringen gehad die ons waardevolle lessen hebben geleerd. Als ontwerper van leerervaringen ligt de kracht van ervaring in jouw handen. Ontdek hoe je deze kracht kunt gebruiken om onvergetelijke leerervaringen te creëren.

Geworteld in ontwerp

LXD is een creatieve ontwerpdiscipline die een ontwerpbenadering combineert met leerexpertise. Het is een spannende mix van vakgebieden met twee ingrediënten die onmisbaar zijn: Experience design en user experience design.

Ontwerpen voor emotie

Hoe we ons voelen kleurt onze ervaring en beïnvloedt hoe en wat we leren. Ontdek hoe je op emotie kunt ontwerpen en leerervaringen kunt creëren die net zo goed voelen als ze werken!

Black and white portrait of Niels Floor smiling
Background black fade

Niels Floor
LXD pionier

Maak kennis met Niels Floor, de visionaire ontwerper die in 2007 de term learning experience design bedacht en sindsdien een leidende rol speelt binnen dit vakgebied.

Bestel Niels zijn boek This is Learning Experience Design.

Bestel

Background white fade

Niels' Klanten.

Niels werkt voor een grote diversiteit aan internationale klanten als spreker, docent, trainer en ontwerper. Als u geïnteresseerd bent om hem uit te nodigen op uw universiteit, school, bedrijf of NGO, neem dan contact met ons op.

bottom of page